Stel je vraag nog voordat het een klacht wordt ….
Mensen doen liever iets goed dan iets fout, dat geldt ook voor onze professionals en vrijwilligers die in Montessori Schiedam aan het werk zijn. De kwaliteit van onderwijs en opvang staat bij ons voorop. Veiligheid, openheid en een duidelijke structuur zorgen voor een prettig leef-, leer- en werkklimaat.
Desondanks kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden bent met de gang van zaken. Wanneer je een vraag hebt over een bepaalde gang van zaken of een beslissing en wanneer je niet tevreden bent over de manier waarop er met vragen of opmerkingen is omgegaan, dan vinden wij het niet alleen prettig, maar is het ook nodig met elkaar in gesprek te gaan.
In eerste instantie kun je daarvoor terecht bij de groepsleiding van je kind, de pedagogisch medewerker van de kinderopvang of bij degene door wie je je onjuist behandeld voelt, of degene die een in jouw ogen onjuist besluit heeft genomen. Kom je er met hem of haar niet uit, dan kun je daarover praten met de directeur, c.q. met een leidinggevende van de kinderopvangorganisatie.
Ook kun je zelf of kan je kind een afspraak maken voor een gesprek met de schoolcontactpersoon.
De schoolcontactpersoon is Tinie van Alphen. Tinie is bereikbaar via het telefoonnummer van Montessori Schiedam (0102730020) en via mail: t.vanalphen@primoschiedam.nl .
De schoolcontactpersoon kan contact opnemen met de vertrouwenspersoon.
De klachtenregeling van de stichting Primo Schiedam vind je HIER .
Verder is binnen de Inspectie van het Onderwijs een aantal inspecteurs aangewezen als vertrouwensinspecteurs. Deze vertrouwensinspecteurs hebben een adviserende en ondersteunende taak bij klachten rond seksueel misbruik of seksuele intimidatie. De Inspectie van het Onderwijs is telefonisch bereikbaar via 0900 – 1113111
Onze professionals zijn verplicht vermoeden van strafbare feiten, waaronder het vermoeden van seksueel misbruik, ernstige mishandeling of seksuele intimidatie, te melden aan het bestuur van onze stichting. Het stichtingsbestuur is wettelijk verplicht om bij het vermoeden van strafbare feiten in de schoolsituatie een melding te doen bij de vertrouwensinspecteur.